Omgeving


Met de Oosterschelde vlakbij en volop fiets- en wandelpaden in de buurt kunt u alle kanten op. Het eiland Tholen en Sint Philipsland is een bijzonder eiland door de kleine bezienswaardige plaatsjes en het prachtige landschap. Ruim veertig kilometer lange zeewering beschermt het land tegen het water. Ontdek het op de fiets of al wandelend. Duiken of zwemmen behoort ook tot de mogelijkheden! Antwerpen ligt op een half uurtje rijden van Poortvliet, Roosendaal en Bergen op Zoom ongeveer 20/25 minuten.
En is het eens minder mooi weer? Dan kunt u Woonboulevard Poortvliet bezoeken. Een bon voor een gratis kop koffie met gebak ligt voor klaar in ‘De Klaproos’.


Loop eens een rondje door het dorp: monumentaal is de Sint-Pancratiuskerk, voor de reformatie gewijd aan Pancratius, met schip uit omstreeks 1450 en het onderste deel van de achtkantige toren met vierkante onderbouw die uit de 14e eeuw dateert. Het raadhuis t Ouwe Raad’uus (Langestraat 16) is een fors, in opzet 18de-eeuws, woonhuis dat in 1863 als raadhuis werd ingericht. Bij een ingrijpende verbouwing in 1907-1908, naar ontwerp van J. Vriens, kreeg het een nieuwe voorgevel met risalerende zijdelen, siermetselwerk en gestukadoorde banden. De ingangsomlijsting dateert van een verbouwing in 1956-1957 naar ontwerp van A.J. Argelo. En in het dorp staat de korenmolen De Korenaar uit 1710. Van molen De Graanhalm uit 1851 resteert nog een deel van de romp nadat de molen in 1957 afbrandde. (bron ‘Wikipedia’).


Bent u een liefhebber van zwemmen of duiken?
U kunt op diverse strandjes terecht, zoals bijvoorbeeld in Gorishoek: een strandje van 150 meter lengte. Door lage dam gedeeltelijk afgeschermd van de Oosterschelde, bedoeld bij wijze van strandbad. Toiletcabine (in de zomer). Of: Sint-Annaland: dijkrecreatie met strandje van ca. 100 meter lengte, dat bij vloed vrijwel geheel onder water staat. Toiletcabine aanwezig (in de zomer). En: Schelphoek: dijkrecreatie met zandstrandje van 75 meter dat bij vloed onder loopt; of Bergsediepsluis: 300 meter lang strandje. Toiletcabines aanwezig (in de zomer).
Openlucht zwembad De Spetter, Zoekweg 4 in Tholen
Openlucht zwembad Haestinge, Sportlaan 2 in Sint-Maartensdijk
De Oosterschelde bevat 25 schitterende duiklocaties. Onder het wateroppervlak schuilen allerlei planten en dieren, laat u verrassen door zeeanemonen, zeesterren, krabben, kreeften en zeeslakken. Tholen staat bekend om de prima mogelijkheden voor duikers. Duiksportcentra zijn te vinden in o.a. Kattendijke, Wemeldinge en bij Scherpenisse.In uw verblijf vindt u een informatiemap waarin naast toeristische informatie ook de dichtstbijzijnde kerken en hun diensten staan vermeld.
Zie ook: Stichting Tholen Beter Bekend

Of VVV I-Punt zorgonderneming “de Vlinderbloem”
Adres: Visstraat 19 4691 ED Tholen.
Telefoon: 0166-606441
E-mail: info@vlinderbloemtholen.nl

Of VVV I-Punt Landschapscamping Kruytenburg
Adres: Kruytenburgseweg 4 4693 RC Poortvliet
Telefoon: 0166-612403
E-mail: info@kruytenburg.nl

Andere links:
Eiland Tholen  hier leest u alles over recreëren.